Dresden

Zondag 23 juni Kassel – Dresden
Over de reis valt niet zoveel te zeggen, behalve dat we bijzondere plaatsen, zoals Bad Sooden-Allendorf, links laten liggen. Bij het uitwerken van een reisverslag ga ik speuren op internet en toevallig kom je dan zo’n plaats tegen. ’s Ochtens rijden we nog over binnenwegen en rond lunchtijd belanden we in een plaats met een historisch haven aan de rivier de Werre.

Bij Eisenach gaan we weer de snelweg op en via Jena en Chemnitz komen we in de buurt van Dresden.  De camping die we aan het eind van de middag vinden is al aardig vol en er is een ernstig gebrek aan elektra-aansluitingen. Gelukkig vinden we nog een goede plek bijna bovenop het doodskistachtige tentje van een Oostenrijker. Hij heeft er geen probleem mee en blijkt een gezellige buurman die me en passant helpt bij het plakken van mijn band. De staplekken zijn niet ruim, maar het sanitair is goed, er is een zwembad, een winkeltje en de bus naar Dresden stopt voor de deur.

Maandag 24 juni Dresden
Het is lang geleden dat we in Dresden waren. De Liebe Fraue Kirche was half gerestaureerd en de rest van het centrum was nog een grote bouwput.
Een goede reden om de stad nog eens te bezoeken.
Met bus 66 rijden we naar de Bahnhof. Daar begint de lange winkelstraat naar het centrum. Alles is nieuw. De Liebe Fraue Kirche is inmiddels klaar en door de toeristen verklaard als oorlogsmonument. De omgeving van de kerk is in oude stijl, met barokke huizen, hersteld. Op een terras aan de Elbe raken we in gesprek met een Chinese vrouw die woont in Duitsland. Het is een warme dag en we zijn blij met het zwembad op de camping.