Bad Schandau

Dinsdag 25 juni Nikolsdorfer Berg

Na de stadbezoeken aan Kassel en Dresden zijn we toe aan wat natuur. Van Dresden rijden we naar Pirna. Daar steken we de Elbe over en belanden we in het Nationalpark Sächsische Schweiz en uiteindelijk loopt de weg dood in Stadt Wehlen aan de Elbe.
Na een omweg kunnen we bij Bad Schandau de Elbe weer oversteken. Doorrijden naar Königstein, daar is aan de Elbe een camping, maar ook een drukke spoorlijn met dag en nacht veel goederenvervoer. We rijden door naar Campingplatz Nikolsdorfer Berg.
Op deze camping is plek genoeg en we vinden er al snel één met volop schaduw.

Woensdag 26 juni Kirnitzschtal
De hitte van vandaag en de bergachtige omgeving doen ons besluiten om niet te gaan fietsen, maar met de auto een rondrit te maken. Als eerste rijden we naar Vesting Königstein. Daar kan ik voor de camper geen parkeerplek vinden. Dan maar verder naar Bad Schandau, daar is de Kirnitzschtalbahn, een historische tramlijn.
Vanaf Bad Schandau kronkelt de tramlijn door het Kirnitzschtal tot aan de Lichtenhainer Wasserfall. Later rijden we met de auto het zelfde traject en dan door de Sächsischen Schweiz naar de grens met Tsjechië, waar de weg eindigt. Vanaf hier kan je mooie wandelingen maken door het gebied.