Bříza

Donderdag 27 juni Bříza bij Cheb
Willen we nog wat van Tsjechië zien, dan moeten we vandaag weer verder. Langs de Elbe rijden we door een bosrijke omgeving naar Dĕcĭn.  Daar nemen we de grote weg richting Cheb. Bij Chomutov zien we een bord ‘autocamping’. In Tsjechië betekent dat in veel gevallen een terrein met huisjes. In het restaurant bestellen we een bord frites en nog nooit eerder waargenomen worstje. Hierna gaan we weer verder. Na Karlovy Vary begint de snelweg, maar is dit een weg waar je een vignet moet hebben. Een vreemd soort bord doet vermoeden van niet. In de omgeving van Cheb, bij het dorpje Bříza, vinden we een terrassencamping aan het Skalka meer.

In 10 jaar hebben 2 Hollandse vrouwen deze plek  op de kaart gezet, wat een klus! We vinden een mooie plek met uitzicht op het meer en belangrijker, in de buurt van schaduw. ’s Avonds brengen we door op het terras.

Vrijdag 28 juni Fietsen naar Soos
’s Morgens raken we aan de praat met onze achterburen. Wat een boel onderwerpen passeren de revue. Dat is een bekende ervaring wanneer je op vakantie nieuwe mensen ontmoet. Eindelijk kunnen we weer fietsen. Ons doel wordt Soos, waar een bijzonder natuurpark is. De dames beschrijven de route voor ons met een doorsteek door het bos. Op het bospad vliegt een Zwarte specht voor ons uit. Als we het bos uit zijn komen we in een gebied met veel waterpartijen en zelfs een kijkhut, waar de Rietzanger zich laat horen.

In Františkovy Lázně moeten we even zoek, maar al snel zijn we de stad uit en hebben we de juiste weg gevonden. Door een golvend agrarisch landschap rijden we naar Soos. Eerst een bezoek aan het museum, een kaartje kopen en dan lopen we over plankieren het gebied in. In het veengebied komt verschillende plaatsen water met mineralen naar boven wat het gebied een bijzonder aanzien geeft. Via dezelfde route fietsen we weer terug. ’s Avonds fietsen we naar de overkant van het meer. Bij het kerkje is een restaurant. Na een maaltijd van totaal €24, fietsen we met campinggenoten over de brug weer terug, waarna we nog lang staan te kletsen.

Zaterdag 29 juni
Het wordt een warme dag van en we besluiten om lekker te luieren, te lezen en een duik te nemen in het zwembad. ’s Avonds spelen de Nederlandse vrouwen tegen de Italiaanse en we winnen!