Stanoviště

Zondag 30 juni Stanoviště
Niet ver weg, bij Mariënbad, is nog een leuke camping. Deze keer zijn de beheerders 2 mannen. Over de snelweg rijden we weer naar Karlovy Vary. Bij afslag 143 nemen we een binnenweg naar het zuiden. Door een bosrijk gebied met klaterende beekjes, rijden we naar Tepla. Daar bezoeken we een enorm klooster.


Via Mariënbad bereiken we het dorpje Stanoviště. De camping blijkt een grasveld met een paar fruitbomen. Daar hebben we geen zin in en we gaan verder naar een volgende camping. Dat wordt een eindeloze zoektocht, we verrijden zeker 80 km en uiteindelijk komen we weer terecht, het laat zich raden, in Stanoviště. Bij nadere inspectie blijkt het toch wel een leuke plek, met fruitbomen voor de schaduw en een Frans terras waar je kunt eten. We hebben gelijk al contact met ons buurman uit Frankfort.

Maandag 1 juli Mariánské Lázně
Het waait stevig als we binnendoor naar Mariënbad (Mariánské Lázně) fietsen. Over een brede, stijgende weg, met bovenleiding voor de trolleybus, rijden we naar het centrum. Hier staan grote barokke hotels en huizen, echt een kürort.
In het centrum is ook een groot park. Van wandelaars horen we dat de zingende fontein bij de galerij over 10 minuten actief wordt.  Wat blijkt, er klinkt moderne muziek en op de maat spuiten de verschillende fonteinen.

Na dit spektakel bezoeken we de galerij die werkelijk indrukwekkend is. In de galerij zijn winkeltjes en op geregelde tijden speelt er een orkest. Via een parkje rijden we weer terug naar ‘huis’. Er staan niet veel mensen op de camping en met iedereen hebben we leuk contact.