Wertheim

Dinsdag 2 juli Wertheim
Na een goede nachtrust zoek ik een plekje op in de schaduw. Het licht wordt mooi gefilterd door de fruitboom en valt op de vegetatie er onder. Na ruim 1½ week sta ik er voor open, kan ik thuis een beetje los laten. Om in etappes terug te rijden naar huis vertrekken we weer westwaarts. Door een mooi landschap rijden we Tsjechië uit. Het is een land dat we in de toekomst zeker nog eens wat beter willen leren kennen.

Via de verschillende snelwegen komen we terecht in Bayreuth. Daar begint de Fränkische Bierstraße, een prachtige route door de Fränkische Schweiz. De weg volgt een rivierdal met op de oever bloemrijke hooilanden.
De dorpjes zijn nog authentiek met hier en daar een kasteel. Voor Bamberg loopt de snelweg richting Frankfort. Bij Würzburg gaan we naar Wertheim waar de rivieren de Main en de Tauber samen komen. Camping Azur, aan de oever van de Main, is behoorlijk groot, maar we vinden een goede plek aan de rand ervan bij het gemeentezwembad.

Inmiddels is het hoogseizoen begonnen en de acsii voordelen gelden niet meer, dan wordt kamperen wel een stuk duurder. ’s Avonds fietsen we langs de rivier naar de stad. Ook hier weer een kasteel en veel vakwerkhuizen. Op de markt eten we Aziatisch.

Woensdag 3 juli Fietsen langs de Tauber

Vandaag gaan we fietsen langs de Tauber naar Tauberbischoffsheim. Het fietspad is afwisselend door bos en landbouwgebied, de route staat goed aangegeven. Er zitten een paar stevige hellingen in, maar met de e-bikes is dat geen probleem.

In Tauberbischoffsheim is m’n accu bijna leeg dus we gaan met de trein weer terug. De kaartjesautomaat is een hopeloos geval en de instappen met fiets is zonder hulp niet te doen, maar het is tof dat je met de trein terug kan!

Donderdag 4 juli Fietsen langs de Main

Een fietstocht langs de Main lijkt ons een mooie afsluiter. Vanaf de camping rijden we eerst langs een industrieterrein, dan over een enge spoorbrug en aan de overkant van de rivier moeten we eerst over een stenig pad rijden voordat we weer op een geasfalteerd pad komen.
Het uitzicht op de rivier en de aangrenzende heuvels is beeldschoon. Helaas bij Faulbech is m’n band weer lek. Onderweg plakken is geen optie, dan maar met de trein terug. Lang leve het OV! Fietsen langs de Duitse rivieren is een aanrader. Het zijn mooie afwisselende paden en de route staat goed aangegeven. Waar je geen rondje kan rijden is het veelal mogelijk om met de trein terug te gaan.