Lago di Bolsena

Donderdag 18 mei 2017 Lago Piediluco – Lago di Bolsena
Vandaag gaan we  weer op reis. Waar naartoe weten we nog niet, dat is de vrijheid die je hebt met een camper. De eerste stop is het fossiele woud bij Dunarobba. Helaas is het tussen de middag en dan is het bezoekerscentrum gesloten. Domme Hollanders als we zijn, in de zuidelijke landen ligt alles plat tussen de middag!
In Carsulae hebben we meer succes. Hier zijn indrukwekkende opgravingen met een theater, stadpoorten en een via (weg) met grote platte stenen. Je hebt het gevoel dat je door een ‘echte’ stad loopt!
Later rijden we langs een groot stuwmeer en Marga kan me verleiden om daar in een restaurant te gaan eten. We zitten op het terras met uitzicht op het meer en de pasta is voortreffelijk. Na een kronkelige bergroute bereiken we Montefiascone, een stad hoog boven het Lago di Bolsena.

Na wat boodschappen gaan we op weg naar een camping agriturismo. Aan de oever van het meer loopt een lange zandweg. Als  we, na veel kilometers, de moed al bijna hebben opgegeven ontdekken we de camping in een olijfboomgaard. De vriendelijke oude baas, Bruno, maakt ons wegwijs en al snel staan we op een prachtige plek. ’s Avonds wandelen we in de schemering langs het romantische meer, 2 Kwakken vliegen langs. Tegenover de camping is een rieten wand met 2 blauwe deuren. Achter die deuren blijkt een visrestaurant te zijn, alleen geopend in het week end.

Vrijdag 19 mei 2017 Lago di Bolsena
Het is wederom mooi weer. Vanaf het meer blaast een stevig wind, voor de talrijke populieren hét moment om de pluizige zaden los te laten. Het wordt een ware sneeuwstorm.

’s Avonds eten we een gefrituurde visschotel in restaurant La Capanna del Pescatore tegenover onze camping. Het terras aan het water lijkt zo uit een reisfolder te komen.

Zaterdag 20 mei 2017 Lago di Bolsena

Vandaag bezoeken we Montefiascone, alweer zo’n mooie oude stad. Ook deze plaats is een pleisterplaats voor pelgrims, op reis naar Rome. ’s Middags wandelen we langs het water van ons meer. In het visrestaurant eten we gebakken aal.