Weil am Rhein

Vrijdag 5 mei 2017 Koblenz – Huninque (Fr)


Industrieel erfgoed met op de achtergrond de Lorelei

Het weer is nog steeds niet ‘je dat’. Langs de Rhein rijden we verder naar het zuiden. Voorbij de Lorelei, bij Kaub, nemen we de veerpont naar de andere oever.
Daar moeten we, om bij de provinciale weg te komen, eerst onder het spoor door met een tunneltje. Het busje voor ons uit Litouwen blijkt te hoog en die moet rechtsomkeert maken. Dat hadden ze wel eens eerder mogen aangeven!


Tot aan Bingen rijden we langs de Rhein. Het uitzicht op de wijngaarden is indrukwekkend. In Worms maken we een snelle tour door de stad met z’n grote kerken van donkerrode baksteen. In Huninque, net over de Rhein in Frankrijk, vinden we een kleine camping voor kanoërs.

De voetgangersbrug van Huninque (Fr) naar Weil am Rhein (Brd)

Hier bereikt ons het bericht dat Hanneke, een vriendin, op één van haar eerste vakantiedagen gestruikeld is over een stoeptegel. Tanden eruit, arm gebroken, dat betekent het einde van haar/hun vakantie. We hadden ze graag ontmoet in Italië!

Zaterdag 6 mei 2017 Vitra Design Museum, Weil am Rhein
Het regent als we om 12.00 uur oversteken naar Duitsland voor een bezoek aan het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. Het is een soort campus met een museum, studio’s en fabricagehallen. Al deze gebouwen zijn bijzonder vanwege hun architectuur. In het museum staan de succesvolle design meubels en stoffen prachtig uitgestald. Verder bezoeken we nog een tentoonstelling over robots.’s Avonds loop ik over de voetgangersbrug naar Duitsland. In de Rhein een paartje Grote zaagbek (Mergus merganser). Het weer wordt er niet beter op.