Lago di Mergozzo

Zondag 7 mei 2017 Huninque – Lago di Mergozzo
Over schitterende wegen, met uitzicht op de Alpen en door de lange tunnels, rijden we door Zwitserland. Je bent zo het land weer uit, tenminste als je een vignet gekocht hebt! Onderweg hebben we nog contact met Nelleke en Leen die we kennen van onze vorige vakantie. Zij gaan naar Camping La Quiete aan het meer van Mergozzo in Italië. Dat lijkt ons een prima ontmoetingsplek. Wij moeten eerst nog een eind rijden langs de oever van het Lago di Maggiore.


Onze kennissen zijn al gearriveerd. Het is heerlijk weer en wat een mooie camping!
Het uitzicht op het meer en de besneeuwde bergen is fenomenaal. ’s Avonds eten we in de drukke pizzeria. Het is zondag en dan gaan de Italianen, in familieverband, uit eten. Dat zullen we deze vakantie nog wel vaker meemaken. ’s Nachts komt er een straffe wind opzetten vanaf het meer die de auto doet schudden.

Maandag 8 mei 2017 Wandelen naar Mergozzo
Na het ontbijt nemen we afscheid van Nelleke en Leen, zij reizen door naar Kroatië.
Wij gaan wandelen naar de andere kant van het meer, naar Mergozzo. Het eerste deel van de wandeling lopen we over een mooi pad langs de oever. De vruchten van de vijgenboom zijn hier al rijp. Dan zit er niets anders op dan een stuk langs de weg te lopen. Het laatste stuk lopen we weer langs de oever en de aangelegde parken van het stadje.
Na een verversing op een terras duiken we de oude stad in met z’n smalle straten.


Weer terug op de camping gaan we lekker luieren. Vanuit m’n luie stoel zie ik Putters, Grauwe klauwier, Witte kwikstaart, Groene specht, Witgatje, Cettiszanger, Kleine karekiet en Zwarte wouw.

Dinsdag 9 mei Rustdag

Het is hier zo mooi en het weer is prima. Vandaag geven we ons over aan het grote nietsdoen.