Assisi

Zondag 14 mei 2017 Ravenna – Assisi
In het week end hebben Italianen de gewoonte om in grote getale naar de camping te gaan. Dan is het gedaan met de rust. Dus, ondanks de mooie plek en het weer, gaan we verder op pad. Het kost enige moeite de weg te vinden vanaf Rimini langs de dwergstaat St. Marino. Na een tocht door de bergen, met vele bochten en motorrijders, komen we dan een stuk westelijker uit dan we gedacht hadden. Dit corrigeren we met een stuk over een snelweg vol met gaten in het wegdek.


Als het tijd is voor de lunch vinden we een prachtige plek onder de bomen bij een meertje. Bij Parugia gaan we op zoek naar camping Paradiso. Het lijkt wel een filmlocatie, er is geen sterveling te bekennen. Terug naar Perugia en dan naar het oosten, richting Assisi.

De historische stad, op de flank van een berg, wordt majestueus door het zonlicht beschenen. Niet ver voor de stad vinden we een geschikte camping ‘Green village’.
Als blijkt dat onze toekomstige buurman een meute honden heeft, vertrekken we snel naar een andere plek op de camping.


15 mei 2017 Assisi

Met de shuttlebus van de camping gaan we naar Assissi. Daar aangekomen nemen we de stadsbus naar het hoogste punt van de stad. Als eerste bezoeken we Rocca Maggiore (L), een burcht vanwaar we een weids uitzicht hebben over het omringende landschap.
Door de historische straten en over de pleinen lopen we van basiliek naar basiliek. Busladingen Amerikanen en Japanners overspoelen de stad. Als laatste brengen we een bezoek aan Basilica di San Francesco d’Assisi (A), want die moet je gezien hebben! De basiliek heeft 2 lagen. In de onderste kerk wordt met mozaïek het leven van Fransiscus uitgebeeld.