Lago Piediluco

Dinsdag 16 mei 2017 Assissi – Lago Piediluco
Deze camping is geen blijvertje ondanks de charmante, van oorsprong Nederlandse, receptioniste. Op weg, verder naar het zuiden, gaan we een klein uitstapje maken naar het moerasgebied bij Golfiorito. In Filogno raken we even het spoor bijster, maar rond lunchtijd strijken we dan eindelijk neer in het natuurgebied.
Het is een moerasgebied omgeven door heuvels. Ik zit nog maar net op een bankje of een Ralreiger landt op de waterplanten vlak voor me. Marga gaat aan de slag om een uitgebreide lunch klaar te maken.
Tijdens een korte wandeling ontdekken we oude waterwerken, vanuit de struiken vliegt een Kwak op! Vanaf hier rijden we weer naar de hoofdweg richting Terni.
Dan is het is nog een klein stukje rijden naar het  Lago Piediluco.


Het Parco Regionale di Colfiorito

We rijden de camping op en vinden het maar niks. Dan gaan we op zoek naar die andere camping. Die blijkt niet te bestaan, dus maar weer terug naar de 1e.
In Piediluco lopen we vast omdat er een begrafenis gaande is. Het blijkt achteraf wel mee te vallen met die camping. ’s Avonds lopen we langs het meer naar het dorpje. Het meer blijkt de oefenplek voor vele wedstrijdkanoërs.


Vogelwaarnemingen: Dwergooruil, Grote karekiet, Gele kwikstaart, Bonte kraai, Gekraagde roodstaart, Koekoek en Wielewaal.

Woensdag 17 mei 2017 Lago Piediluco
Vandaag rustdag en lopen naar het dorp om boodschappen te doen. Het is een leuke wandeling langs de oever van het meer. Zoals gewoonlijk vertrekken we pas rond het middaguur en dan is natuurlijk alles gesloten.

Het is nog rustig op de camping, te rustig vindt het meisje van de receptie. Via de omroepinstallatie laat ze muziek schallen over grote afstand. Gelukkig snap ze dat ik hier voor m’n rust ben. Beetje lezen, vogeltjes kijken, BBQen, van dat werk. De Bonte kraaien slaan dit alles met belangstelling gade.