Sienna

Zondag 21 mei 2017 Lago di Bolsena – Sovicille (Sienna)
Het kriebelt weer, dus en route. De weg voert hoog langs het meer tot aan de stad Bolsena in het noorden. Hier doen we de nodige boodschappen. Over de SS2 rijden we verder naar het noorden. Bij de toegangsweg naar NP Rufene drinken we wat in een tentje langs de route. Deze streek staat bekend om zijn uitstekende wijn. Dat is Duitse bisschop Johannes Fugger, een groot wijnliefhebber, in 1111 noodlottig geworden. In de omgeving van Radicofani maken we een uitstapje door een ruig gebied.
De bergen zijn begroeid met een zee van rode vegetatie. Boven op de berg staat een groot kasteel. Later dalen we de berg weer af en belanden in het lieflijke landschap van Toscane. Het ziet er precies zo uit als in folders. Een glooiend landschap, met hier en daar een landgoed met een lange oprijlaan met Cipressen.
Bij Asciano bekijken we een camping, dat is niet wat we zoeken. We rijden door naar Sienna en uiteindelijk bij Sovicille is er één die we goedkeuren. De streekbus voor Sienna stopt zowaar op de camping, wat wil je nog meer.

Maandag 22 mei 2017 Sienna

Als we op bus 104 van 11.47 uur wachten, raken we in gesprek met Kees en Elisabeth uit Nijverdal. We hebben heel wat te kletsen en de rest van de dag trekken we samen met hen op. De reis naar Sienna is 10 km en we worden keurig bij het centrum afgezet.
We moeten ons even oriënteren en dan gaat het richting oude stad. Als we koffie drinken blijkt dat Kees lang in Amersfoort gewoond heeft, nog meer gespreksstof dus. Eerst brengen we een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal van Sienna. Daar heb ik geen zin in, ik heb er een beetje genoeg van. Dat wordt lang wachten voor me.
Na zeker een uur strijken we neer voor een langdurig verblijf op een terras. Als laatste lopen we naar het grote, aflopende Piazza del Campo met rondom de hoge huizen en de enorme klokkentoren. Italië is één groot museum, ook deze stad maakt grote indruk!
Er is te veel om op te noemen en daar begin ik dan ook maar niet aan. De foto’s en de link naar internet spreken voor zich.