Cecina

Dinsdag 23 mei 2017 Sovicille (Sienna) – Camping Valle Gaia
We nemen afscheid van Kees en Elisabeth. Over witte wegen rijden we naar het westen en dan door het dal van de Esla naar het noorden.

De historische stad San Gimignano met de hoge torens moet je gezien hebben en dat gaan we dan ook maar doen. Later rijden we over een mooie weg naar Volterra en vandaar naar Cecina aan de kust.
De camping daar slaan we over. Het zoeken naar een betere gaat ons heel wat tijd kosten. In het binnenland vinden we een camping met een beeldschoon uitzicht. Helaas is er, behalve de struisvogels en de Hop, niemand te bekennen. Op naar de volgende. Dat wordt  Camping Valle Gaia, met veel luxe en een zwembad. Normaal gesproken vermijden we dit soort grote campings, maar we zijn het rijden zat en onder de hoge dennen vinden we een prima plek. In de schemering roept de Dwergooruil.

Woensdag 24 mei 2017 Wandeling Valle Gaia

Vandaag gaan we wandelen in de omgeving. Bij de receptie hebben ze brochures met verschillende wandelingen. Het is zinderend heet als we door de olijvenboomgaarden lopen. Het stoffige pad voert langs de Toscaanse landhuizen met de bekende Cipressen. Het 2e deel van de tocht gaat over een oud stenen pad door het bos. Regelmatig passeren we een waterloop en er zijn ook grotten in de bergwand langs het riviertje. In de bermen groeit volop de Helleboris.

Bij een meertje zien we de Europese moerasschildpad en horen we de Wielewaal en  Bijeneters. Na zo’n vermoeiende wandeling is het goed toeven in het zwembad!

Donderdag 25 mei 2017 Camping Valle Gaia
Het bevalt ons prima op zo’n luxe camping! Vandaag brengen we de dag door met lezen en zonnen bij het kleine zwembad. Bijeneters vliegen af en aan, en in het struikgewas ontwaar ik een Kleine zwartkop.