Prad

Vrijdag 26 mei 2017 Valle Gaia – Zocco
Over de kleine wegen rijden we naar Pisa. De Tomtom voert ons door de buitenwijken, zodat we niet veel van de stad zien. Een bezichtiging van de stad stellen we uit voor een mogelijke korte vliegvakantie in de toekomst. We rijden door een schitterende laan de stad uit naar Lucca en dan de bergen in. Als we op een hoog punt zijn, kan ik nog net de scheve toren van Pisa zien. Een groot deel van de tocht gaat door het dal van de Fliume Serchio.


De Ponte a Moriano over de Fliume Serchio

Over de rivier zien we verschillende Romeinse bruggen met hun karakteristieke boog.
Na Pavullo komen we terecht in Zocco. Daar vinden we een kleine eco-camping, Campeggio Montequestiolo. Dat wordt geen blijvertje, het is al laat in de middag, dus we doen het er maar mee. ’s Avonds maken we een wandeling in de omgeving. In de bermen zien we Keverorchis en Bos- of gevlekte orchis.

Zaterdag 27 mei 2017 Zocco – Prad
Zoals gezegd, op deze plek blijven we niet. We staan op een veldje met in het midden een grote boom. Langs drie kanten van het veldje staan huisjes die nog niet bezet zijn. Aan de open kant, met uitzicht op het dal, staat een Oostenrijks stel en een bankje. Dan blijft er voor ons alleen een plek onder de boom over, maar daar staat al een Nederlands stel, die geen zin hebben in een praatje. Kortom, wegwezen. Over kleine weggetjes rijden we naar Mondena. Na Verona nemen we de tolweg naar Trento, en Bolzano.
De snelweg gaat door het schitterende dal van de rivier de Adige die ontspringt in de Alpen. Vanaf Merano gaan we op zoek naar een camping en daar gaan weer  de nodige uren in zitten. Het is het week-end van Hemelvaart en de campings zitten propvol.
In St. Leonhard komen terecht bij een camper getto. Weer terug naar Merano en dan richting Stelviopass. Uiteindelijk vinden we in Prad nog een klein plekje op Camping Residence Sägemühle. We hebben uitzicht op de besneeuwde bergen. Tegenover ons een Duits gezin met een jongetje van de leeftijd van onze kleindochter, dat is leuk. Dit is de duurste camping van deze vakantie € 36, inclusief zwembad.

Zondag 28 mei 2017 Prad
De camping loopt weer leeg. We besteden de dag aan lezen en wandelen. ‘s Middags lopen we vanuit het dorp langs een afwateringskanaal naar een zinderend hete vlakte. Het is een soort vloeivlakte bij de rivier. Geiten houden de vegetatie kort.
Onderweg zien we Kramsvogels en een Zwarte mees. Nog een klein stuk door wat bosschage met Mannetjesorchis en dan komen we in een soort oase met visvijvers. Hier is veel gezellige dagrecreatie. ’s Middags gaan we lekker zwemmen in het zwembad.