Eberbach

Woensdag 31 mei 2017 Egnach – Eberbach
Het eerste stuk rijden we over de snelweg naar Stuttgard en Heilbron. Soms is het een wildwest van inhalende vrachtauto’s en we zijn blij dat we aan het einde van de dag over een rustige weg langs de Neckar verder naar het noorden gaan. In Eberbach vinden we een camping aan het water. Vanaf onze plek hebben we zicht op de stad en de voorbijvarende aken en cruiseboten.
Om 18.00 uur lopen we langs het water naar de brug en vandaar naar de stad. Het is een mooie plaats met vakwerkhuizen. Bij de Griek, op een gezellig plein, gaan we eten. Aan een andere tafel zit een gezelschap met 2 enorme dikke dames en aan de tafel er naast een jonge vrouw met anorexia, te bizar voor woorden. Na het eten lopen we naar het station om te informeren naar de trein richting Heidelberg. Terug op de camping staat inmiddels een VW camper bovenop onze plek. Hier word ik behoorlijk pissig van en dat zeg ik ook tegen de eigenaar. De auto iets verplaatsen geeft enige lucht.

Donderdag 1 juni 2017 Eberbach


Dat gedoe met de buren zit me nog niet lekker. Eureka, de auto een slag draaien en we kijken uit over een groot veld. De buren bied ik mijn excuses aan. Vandaag lekker luieren voordat we morgen weer op huis aangaan. Een bezoek aan Heidelberg laten we schieten.
’s Avonds wandelen we langs de rivier. Aan het einde van de wandeling belanden we in een prachtige kruidentuin.

Vrijdag 2 juni 2017 Eberbach – thuis
Tot aan het Ruhrgebied kunnen we goed opschieten en dan belanden we in een onafzienbare file. Zelfs voor vlak bij huis staat het vast. Wat een reis! Thuis ziet de tuin er verdroogd uit. Onze buurvrouw ligt in het ziekenhuis en heeft helaas de planten en de tuin niet kunnen sproeien.