Andryes & Clamecy

Zaterdag 14 juli Andryes
Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van deze mooie plek, maar eerst nog even het huis schoonmaken. Om 10.00 uur zijn we daarmee klaar en om 11.00 uur komt Josje de sleutel weer ophalen. Ze vertelt hoe ze hier in Frankrijk verzeild is geraakt, het is een mooi verhaal. We hebben genoten van dit deel van de Morvan en besluiten nu het noord deel te gaan verkennen.
Via een landelijke route belanden we in Clamecy. Het is een mooie plaats die we zeker nog eens gaan bezoeken. In Andryes vinden we een geschikte camping, ‘Au Bois Joli’, beheerd door een Nederlands gezin. We moeten nog even tot 14.00 uur wachten tot de accueil open is. Op plaats 51, in het bos vinden we een prima plek.

Er is echt er één nadeel, naast ons een Zwitsers gezin, hij is van Nederlandse komaf. Twee schattige meisjes en een vrouw die idolaat is van haar man. Echter deze man praat aan één  stuk door, van ’s ochtends vroeg tot bedtijd. ’s Avonds eten we in het ‘tent’restaurant van de camping. Een gemummificeerde kippenpoot gaat terug naar de keuken. In de  WK-voetbal speelt België tegen Engeland met 2 tegen 1!

Zondag 15 juli Clamecy
Aan de rand van de camping staan banken met uitzicht op de velden en het dorp. Vinken, Spechten en een Groenling laten zich gelden in de stilte van de ochtend. Vandaag gaan we fietsen naar Surgy en vandaar langs het Canal de Nivernais naar Clamecy.
We passeren steile rotsen, grote herenboerderijen en de nodige sluizen. Bij één ervan help ik met schudden. Inmiddels wordt het donker en er is regen op komst. Gelukkig zijn we op tijd in Clamecy als de hemelsluizen zich openen. Op het terras van hotel de la Postes, onder het ‘zonne’scherm genieten we van de Oef d’ ure.

Als het weer is opgeklaard  fietsen we een rondje door deze mooie stad. Langs de zelfde weg fietsen we weer terug langs het kanaal met z’n afwisselende landschap.
Als we van Surgy  langs de graanakkers naar Andryes fietsen zien we dat een Française de enorme combine bestuurd en waarom ook niet.
Op de camping koelen we af in het zwembad en daarna is er de finale  van het WK voetbal. Frankrijk wint met 4 – 2 van Kroatië. Uit de anders zo rustige dorpjes stijgt het gejubel op.