Guedelon & Coulange

Woensdag 18 juli 2018 Guedelon
Alsof er geen kastelen genoeg staan in Frankrijk, in Guedelon bouwen ze er nog één en wel een burcht uit de XIIIe eeuw.  Alles gebeurt met oude methoden en oude instrumenten. Zo zijn touwslagers, dakpannenmakers en zelfs magiërs actief. Marga laat haar mobieltje liggen op een bank. Een oudere dame die hem vindt blijft net zo lang zitten tot Marga zich weer meldt!

Na deze bijzondere excursie gaan we naar het Réservoir du Bourdon. Eens ervaren of we daar kunnen fietsen. Op de parkeerplaats staat één van de vele circussen die in Frankrijk nog rondtoeren. De fietstocht rond het meer gaat voornamelijk over doorgaande wegen, dat is wat minder. Bij de stuwdam is een restaurant met terras.

Kinderen ravotten in het ondiepe water. Na de rondrit doen we boodschappen in St Fargeau. Volgens Wikipedia heeft deze gezellige plaats maar 1693 inwoners, maar wel een groot kasteel. Terug op de camping is het heerlijk afkoelen in het zwembad.

Donderdag 19 juli 2018 Coulange sur Yonne
Vandaag gaan we boodschappen doen in Coulange sur Yonne. Langs de golvende graan- akkers rijden we naar Surgy en vandaar langs het kanaal naar Coulange.