Esch sur Sûre

Maandag 23 juli 2018 Luxemburg
Na deze bijzondere dagen in Troyes en omgeving willen we weer verder naar het noorden.
Een medekampeerder, hij is de 80 jaar ruim gepasseerd, raadt ons een camping aan, aan de rand van de stad Luxemburg. Bij de afslag Bettembourg slaan we af naar Kockelscheuer. De camping aldaar is keurig netjes, maar niet onze smaak. Misschien wordt het leuk als we morgen naar de hoofdstad gaan fietsen. Na het warme droge weer van de Morvan, is de vochtige warmte op deze breedtegraad minder prettig.

Dinsdag 24 juli 2018 Esch sur Sûre
We zijn gisteren niet van de camping af geweest. Inmiddels is de wind gedraaid, het verkeerslawaai van de rondweg en de landende vliegtuigen zit ver boven de grens van het aanvaardbare. Wegwezen dus! Over prachtige binnenwegen rijden we naar Esch sur Sûre.  Helaas nemen we niet even de moeite om naar de Info te lopen en gaan met de auto de verkeerde kant uit. De rivier de Sûre gaat over in een stuwmeer. De camping aan de noordkant ervan blijkt al 6 jaar gesloten. Het wordt een hele speurtocht. Uiteindelijk vinden we camping Bissen Sarl, oostelijk van Esch sur Sûre . We krijgen een pracht plek niet ver van de rivier. Zoals gebruikelijk is in België en Luxemburg, staan er veel stacaravans. Gelukkig zijn er ook mooie plekken voor de kampeerders.

Ieder zijn lol!
Het water van de rivier is ijskoud, maar kinderen trotseren dit en laten zich onvermoeibaar met bootjes en luchtkussens de rivier afzakken. ’s Avonds rijden we, over en mooi fietspad langs het water naar Esch sur Sûre. Helaas de terrassen zitten vol. Op onze camping eten we een prima schnitzel, ook goed.

Woensdag 25 juli 2018 Esch sur Sûre
’s Nachts koelt het goed af. Vandaag wordt het 31o en in het week end stijgt het kwik naar 37o. ‘s Middags fietsen we langs de rivier naar Esch sur Sûre.
Bij het kleine stuwmeer scheert een Witgatje over het water. Het laatste stuk van het fietspad gaat over het terrein van camping “Im Aal”. Hier zijn ook mooie kampeerplekken. Hoog in het stadje bezoeken we een grote brocante en in de beneden stad gebruiken we de lunch. Het terras heeft een mooi uitzicht, helaas is de kwaliteit van het eten minder, geen aanrader.
Na het eten brengen we nog een bezoek aan het Wolmuseum, iets buiten het stadje. Terug op de camping overleven we de hitte aan de oever van de rivier. We genieten van de onvermoeibare kinderen in het water en hun vaders die dammetjes bouwen.

’s Avonds eten we bij hotel-restaurant Bissen, ons galgenmaal. Morgen rest ons de tocht naar huis.