St Jean de Luz

Woensdag 27 april 2016 St Jean de Luz
Les Landes, dat betekent lange, rechte wegen. Wat opvalt is dat er veel gekapt is en omgevormd naar landbouwgrond. De dorpjes uit mijn herinnering ken ik niet meer terug, er is veel bijgebouwd. Af en toe maken we een insteek naar de kust, waar we vastlopen op campings of parkeerplaatsen voor campers.

In Mimizan Plage wandelen we over de boulevard, ook niet meer herkenbaar.
Van een gezellige oude badplaats is ook dit verworden tot een eenheidsworst.
We troosten ons met half dozijn oesters en een glas witte wijn. Capbreton is een soort Wassenaar met kapitale villa’s. Om Biarritz te mijden nemen we de péage, het betalen levert de nodige moeilijkheden op omdat we het verkeerde poortje zijn ingereden.


Uiteindelijk belanden we in St-Jean-de-Luz bij de klifcamping ‘Bord de Mer’.
We hebben een prachtig uitzicht over de oceaan en de zon schijnt.

Donderdag 28 april 2016 St Jean de Luz
De receptie van de camping heeft een belbus geregeld die keurig op 15.00 uur komt voorrijden. In de stad worden we afgezet bij het station.
De huizen in St Jean de Luz doen Spaans-Baskisch aan met de traliewerken en de balkonnetjes. Zowaar vinden we het huis, waar op 9 juni 1660, het huwelijk plaats vond tussen Lodewijk XIV van Frankrijk en Maria Theresia van Spanje. Bij de haven bezoeken we een winkel met visproducten en later wandelen we over de hoge boulevard.

Marga verlekkert zich aan de mooie winkels die de stad rijk is. Bij het station is het een drukte van schoolkinderen die met de bus naar huis gaan. Er staan Crevettes op het menu.

Vrijdag 29 april 2016 St Jean de Luz
Het zonnetje schijnt, maar zoals bekend van de Golf van Biskaje, staat er een straffe wind. Rustdag vandaag, beetje wandelen langs de kust, boek lezen, van dat soort werk.
‘s Avonds eten we in het hippe restaurant onderaan de camping.