Monfragüe

Donderdag 5 mei 2016 Monfragüe Excursie Parque Natural
Voor € 35 ga ik vandaag op excursie in Parque Natural de Monfragüe. De lucht ziet er dreigend uit. Als we naar het park rijden krijgen we eerst de nodige uitleg over het landschap. Hopelijk gaat dat niet zo de hele dag door.
Bij de Gierenrotsen is er gelukkig volop tijd om naar de vogels te gluren. De vriendelijke gids kent zijn soorten en via zijn telescoop mogen we foto´s maken.
Veel van de heuvels hebben terrassen omdat men er Eucaluptusplantages wilde beginnen, gelukkig is men tot inzicht gekomen.
Vele duizenden Steeneiken zijn er geplant en de Rockrose, een pionier, kleurt het landschap wit.
De andere 2 stellen van de groep zijn geen vogelaars, maar ze genieten volop van alle waarnemingen. De helft van het gebied is van de staat, de andere helft van grootgrondbezitters. Aan het einde van de excursie rijden we door het grootgrondbezit.
Bij de kuddes zitten de aasgieren te wachten op uitvallers onder het vee. Het sluitstuk is een picknick met drank en lokale producten.


Parque Natural de Monfragüe: Monniksgier, Aasgier, Vale gier, Europese kanarie, Blauwe rotslijster, Slechtvalk, Zwarte ooievaar, Rotszwaluw, Roodstuizwaluw, Zwarte wouw, Grijze gors, Wielewaal, Hop, Tortelduif, Nachtegaal, Keizerarend, Havikarend, Roodborsttapuit, Roodkopklauwier en Kuifleeuwerik.