Fuseta-deel 1

Dinsdag 10 mei 2016 Fuseta
In de regen rijden we het laatste stuk naar de kust. Onderweg bezoeken we een oud mijnbouwgebied. Het is een sinistere plek met verlaten huizen in een landschap van rode (aluin) aarde. Vergeten op te schrijven waar dat nou precies is.
In het Parque Natural do Vale Guadiana waarschuwen de borden voor de aanwezigheid van Lynxen. Soms lijkt het of we door het oerwoud rijden. Na Mértola verandert het landschap in landbouwgebied. Ooievaars hebben nesten op elke elektriciteitspaal.

Als we Faro naderen komt er meer industrie. Via de binnenstad bereiken we de kustweg. Het is een wirwar van wegen, bewoning en industrie. De camping in Olhão blijkt niets, megagroot en de het strand is onbereikbaar door een hek langs het spoor.
Een aantal kilometers naar het oosten belanden we op de gemeentecamping van Fuseta, dat is meteen raak! We vinden een leuke plek tussen een Rotterdamse- en Amsterdamse familie. ’s Avonds wandelen we over de boulevard en eten we in een restaurant waar de vis en het vlees gegrild wordt, heerlijk.
Fuseta: Groenling en Putter

Woensdag 11 mei 2016 StadswandelingIk ben het zat! Regen, regen en nog eens regen. De buren graven geultjes om van het water af te geraken. ´s Middag komt gelukkig de zon door en kunnen we wandelen naar het dorp. Alles is er, een gezellig plein waar je kunt eten, verschillende kleine supermarkten en een kerkje met bijbehorend kerkhof.

Bij de haven nemen we een drankje met een soort boontjes als tapas. Op het menu van het avondeten staat Bacalao, een soort stokvis.

Donderdag 12 mei 2016 Rustdag
De wind is gedraaid en eindelijk is daar de zon. Ik trek er vroeg op uit om vogels te spotten op de zoute kwelders langs de boulevard en langs het strand.

’s Avonds eten we het dagmenu op het pleintje. We hebben er nieuwe buren bij gekregen, Jochem en Hanneke uit Hoevelaken. Als we een spelletje spelen horen we uit het dorp de muziek van een processie, welke weet ik niet, het zijn er hier zoveel.

Fuseta: Ooievaar, Grote kwikstaart, Kuifleeuwerik, Groenling, Putter, Merel, Lepelaar, Kleine zilverreiger, Kleine plevier, Strandplevier, Steenloper en Bonte strandleeuwerik